Bugün ortaya çıkan “Paylaşım türü belirleme” özelliği videosunun sahte olduğu ve bunun bambaşka bir işlevi olan bir tarayıcı eklentisi olduğu ortaya çıktı.
Elon Musk tarafından 44 milyar dolar karşılığında satın alındıktan sonra sancılı bir süreçten geçen dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter ile ilgili bugün dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı. Sosyal medya platformlarının yeni özelliklerini ifşa etmesiyle meşhur Matt Navarra tarafından bir paylaşıma göre Twitter, çok yakında paylaşımların kategorize edilmesine imkan verecekti.
Ancak daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre bu özellik tamamen bir yalandan ibaretti. Hatta Navarra’nın kendisi bile “kandırıldığını” kabul etti.
Twitter’ın sözde özelliği böyle görünüyordu.
“Twitter artık tweet türünü seçmenize izin veriyor?!”
Ünlü sosyal medya analisti Matt Navarra, bir pazarlama uzmanı Robert Hacala’nın paylaşımını alıntılayarak Twitter’ın sözde yeni özelliğini duyurmuştu. Geçmişte pek çok sızıntıyı doğru aktaran Navarra’nın paylaşımı doğal olarak büyük dikkat çekmişti. Ancak geçtiğimiz saatlerde ünlü analist bir açıklama yaparak bunun aslında konuyla tamamen alakasız bir eklenti olduğunu açıkladı.
Peki bu eklenti ne işe yarıyor?
TweePT3 isimli bu eklenti, aslında ChatGPT3 yapay zekâsını kullanarak kolayca “özgün” paylaşımlar yapmanızı sağlıyor. Anahar kelimeleri yazdıktan sonra bu eklenti sayesinde seçtiğiniz kategoriye göre yapay zekâ tarafından bir tweet oluşturabiliyorsunuz. Normalde Twitter’ın beyaz temasına kategori sekmesinin hemen solunda eklentinin bir simgesi bulunurken karanlık temada ise herhangi bir simge görünmüyor. Bu da eklentinin karanlık temada fark edilmesini fazlasıyla zorlaştırıyor. Tabii ki bu noktada pek çok kullanıcı asıl paylaşımı yapan Robert Hacala’nın bu paylaşımı kasıtlı yaptığını ve asıl amacının TweePT3 eklentisinin “reklamını yapmak” olduğunu düşünüyor.
İLGİLİ HABER
İşte Twitter Özetiniz: 2022 Yılının Akıllara Kazınan Birbirinden Eğlenceli Tweetleri
Sonuç olarak şu anda Twitter’ın böyle bir özellik üzerinde çalıştığına dair hiçbir kanıt bulunmuyor. Navarra ise ne yazık ki büyük bir reklam stratejisine kurban gitmiş ooldu.
Kaynak: www.webtekno.com